tiistai 26. heinäkuuta 2011

Puheenjohtajan ajantasa

Kedonperälläkin huh hellettä. Nytpä jo onneksi hiukan hellitti. Palstani on uinunut pitkään mutta ajattelinpa vihdoin ajatella ääneen. Kovien ja sitkeiden ponnistelujen tuloksena Kedonperän laavu valmistui muutama viikko takaperin. Laavun tekeminen ja valmistaminen vaati erityisesti sitkeyttä, koska on ymmärrettävää, että jokaisen omat hommat ovat aina tähellisempiä. Mutta emme antaneet kuitenkaan periksi ja kedonperäläisten yhteisöllisyyden tulos on nyt kaikkien ihailtavissa. Ja tietysti laavu on kaikkien halukkaiden käytettävissäkin. Sopinee vaikkapa iltalenkin yhdeksi etapiksi. Viime viikolla raivasimme kasvustoakin ympäriltä, ja nyt laavua voi ihailla nelostieltäkin. Mielenkiintoista nähdä hyödyntävätkö reppureissaajat ja liftarit monumenttiamme. Aika näyttää. Emmehän kuitenkaan pane pahaksi vaikka näin kävisi. Toivomme tietysti, että laavua ympäristöineen kohdeltais lempeästi. Keskustelin tuossa Sevonin Reinon kanssa ja ajattelimme vakuuttaa laavun ainakin palon varalta.

Viime perjantana 22.7 kokeilimme laavulla kyläkirppistä. Perjantai ei liene paras kirppispäivä mutta aina jokunen huomasi touhumme. Kylän nuoret tekivät hiukan taskurahaa ja laavulla on myöhemminkin hyvä harjoitella ainakin yhdenlaista rahantekomenetelmää.

Tavoitteenamme on jalostaa edelleen laavun ympäristöä. Yhdelle kulmalle sopisi mainiosti lentopallokenttä ja jokirannan onkipaikkaakin voisimme kunnostaa. Tuossa keväällä kohdatessamme, Äijälän Esko lupasi lahjoittaa lentopalloverkonkin yhteiseen käyttöön. Nuotiopaikkoja voisi olla vaikkapa parikin, toinen laavun edessä ja toinen jokiahteessa. Ja tietysti kaikissa luksusluokan kohteissa on myös paikka, johon ei ole puhelinta (kännykkää ei oteta huomioon). Siispä niin, kaiken näköistä pikku puuhastelua on vielä tiedossa ja pikku talkoita voisimme vielä ylläpitää.

Ja vajaan parin viikon kuluttua lauantaina 6.8 alkaen klo.15.00 kokoonnumme jälleen jo perinteiseen Kedonperän kyläiltaan. Valmiin laavun myötä kulissit ovat nyt paremmat kuin koskaan aiemmin ja mikäli aurinko paistaa ja porukkaa tulee niin jo silloin illan onnistuminen on varmistettu. Kyläyhdistyksen hallitus kokoontuu vielä tämän viikon perjantaina fiilaamaan illan järjestelyjä ja ohjelmaa ja ensi viikon lauantaina koittaa taas Kedonperän vuotuinen kohokohta. Otamme tietysti mielellämme ohjelmaehdotuksia vastaan ja kuten aiemminkin mikrofoni ja agenda muutoinkin on kaikkien halukkaiden käytettävissä. Lähdenkin tästä tapaamaan entistä kedonperäläistä Armas Honkasta (n.90-92 v) tuonne ODL:n sotainvaliidien veljeskotiin siinä ajatuksessa, että sasisimme hänet kyläillan pääesiintyjäksi. Hyvää kesän jatkoa kaikille ja sydämellisesti tervetuloa kyläiltaamme. terveisin markku ahola

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti